De Cultuurvertaler als Cultuurbrug

Wie zijn wij?

De Cultuurvertaler is een samenwerking tussen Tulip Consultancy International en Letselschadebureau Kloppenburg. Beide organisaties werken al bijna 10 jaar samen op het gebied van (cultuur)vertalingen en letselschaderegeling. De ervaring die in de loop der jaren is opgebouwd heeft tot de krachtenbundeling binnen de Cultuurvertaler geleid.

Tulip Consultancy International is een internationaal adviesbureau dat gericht is op diverse markten. Het zich in Nederland bevindende team bestaat uit advocaten, import- en exportadviseurs, communicatiespecialisten en beëdigde tolken en vertalers, die zowel in Nederland als in het buitenland inzetbaar zijn. 

Letselschadebureau Kloppenburg is een van de grotere bureaus binnen de markt van de letselschaderegeling. Letselschadebureau Kloppenburg speelt een prominente rol bij veel innovaties en onderzoeken binnen de letselschaderegeling. De werkwijze van Letselschadebureau Kloppenburg kenmerkt zich vooral door een combinatie van professionele kennis en een kwalitatief hoogstaande wijze van communiceren.

De Cultuurvertaler is met haar revolutionaire communicatiemethodieken, maatwerk dienstverlening en een pool van ruim 15.000 hoogopgeleide communicatiespecialisten in en buiten Nederland een unieke partner voor vele organisaties zoals verzekeraars, advocatenkantoren, letselschadebureau’s, bedrijven met diversiteit in personeel, (semi)overheid en vele andere organisaties.

De Cultuurvertaler is een partijneutrale organisatie die interculturele begeleiding aanbiedt. Deze dienstverlening staat geheel los van alle betrokken partijen binnen de regeling van de betreffende letselschade. De Cultuurvertaler heeft tot doel om wederzijds begrip te creëren bij alle partijen die bij het betreffende proces betrokken zijn, hetgeen vervolgens tot aanvaardbare oplossingen moet leiden. 

Binnen de organisatie van de Cultuurvertaler kan een beroep gedaan worden op beëdigde tolken en vertalers, antropologen, arbeidsdeskundigen, mediators, medisch adviseurs en register experts personenschade. Binnen elke casus wordt bekeken welke deskundige naar voren wordt geschoven voor de directe communicatie, achter de schermen vindt altijd een multidisciplinaire aanpak plaats.